Британски депутати ще опитат тази седмица да свалят премиера Лиз

...
     Британски депутати ще опитат тази седмица да свалят премиера Лиз
Коментари Харесай

Пълен цирк! В Лондон е лудница, какво става

     

Британски депутати ще опитат тази седмица да смъкват премиера Лиз Тръс, макар че от Даунинг стрийт 10 са предизвестили, че това може да провокира парламентарни избори, написа през днешния ден вестник " Дейли мейл ", представен от Ройтерс.
-->
Над 100 депутати от ръководещата Консервативната партия са подготвени да връчат на Греъм Брейди, шефа на комисията по избора на партиен водач, документално изразено съмнение към Тръс, твърди таблоидът, цитирайки неназован източник. Депутатите ще приканят Брейди да уведоми Тръс, че " времето ѝ е изтекло " или да промени вътрешнопартийните правила, с цел да стане допустимо неотложно гласоподаване на избор на съмнение към нея. Според " Дейли мейл " Брейди бил срещу тази самодейност и считал, че Тръс и новоназначеният финансов министър Джереми Хънт заслужават да получат късмет да изработят икономическа тактика за бюджета.

Вестник " Таймс " написа, че някои депутати от Консервативната партия разискват скрито промяната на водача на партията. Затъналата в политическа рецесия Англия е сменила трима министър председатели, откогато през 2016 година напусна Европейския съюз, а опозиционните лейбъристи са към този момент с по-висок рейтинг от консерваторите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР